Schapenhekwerk

Het schapenhekwerk of ook wel schapenraster of kastanje hekwerk genoemd, leveren wij in kastanjehout maar steeds vaker ook in acaciahout. De stokjes voor het schapenhekwerk worden machinaal gekliefd en krijgen daardoor een rustiek, natuurlijk en decoratief uiterlijk. Vervolgens wordt aan één zijde van het stokje een punt gezaagd. Met gegalvaniseerd ijzerdraad van 1,8 mm dik worden de stokjes dan samengevlochten op de hekwerkmachine en wordt het hekwerk opgerold op een rol van 5 of 10 meter. De hoogte van het hekwerk varieert van 60-80-90-100-120-150 en 180 cm. Ook de afstanden tussen de verticale latjes (latafstand) zijn variabel. De meest gevraagde latafstanden zijn 4-5 cm en 8-9 cm. De keuze hiervan is afhankelijk van de functie van het hekwerk. Moet het hekwerk dienen om konijnen, kippen of kleine honden tegen te houden, dan is de korte latafstand 4-5 cm aan te bevelen. De grotere latafstand 8-9 cm wordt vaker gebruikt voor schapen, geiten of grotere honden. Ook rondom vijvers, zwembaden en voor boombescherming wordt deze latafstand gebruikt. Omdat de latjes niet recht zijn is de latafstand niet overal even breed. Dit is geen probleem.

Lees meer

Waarom een schapenhek?

  • Kinderen blijven veilig binnen de erfafscheiding.
  • Veiligheid rond vijvers en zwembaden.
  • Afscherming van de groenten en bloemen in de moestuin.
  • Huisdieren kunnen niet ontsnappen.
  • Erosiepreventie op het strand en in de duinen.
  • Als decoratie.
  • Mooie en natuurlijke uitstraling.

Plaatsing van het schapenhek

Maak om de 2 meter een gat in de grond door middel van een hand- of mechanische grondboor en plaats de palen in de grond (ongeveer 60 cm diep en 2 meter van elkaar). Rol het schapenhek uit en bevestig het hek door middel van krammen of schroeven aan de palen.

nl_NL
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram