Schapenhekwerk

Een schapenhekwerk wordt geïnstalleerd om verschillende doeleinden te dienen, zoals het tegenhouden van schapen, geiten en kippen, het bieden van veiligheid rond vijvers en zwembaden en het beschermen van moestuinen en bomen. Deze veelzijdige omheiningen bieden niet alleen bescherming voor dieren en gewassen, maar dragen ook bij aan de veiligheid en esthetiek van de omgeving waarin ze worden geplaatst.

Schapenhekwerk op maat

We leveren schapenhekwerken, ook bekend als schapenrasters of kastanje hekwerken, gemaakt van kastanjehout en steeds vaker van acaciahout (Robinia schapenhek). De stokjes voor het hekwerk worden machinaal gekliefd, wat zorgt voor een rustiek, natuurlijk en decoratief uiterlijk.

 

Aan één zijde van de stokjes wordt een punt gezaagd. Vervolgens worden de stokjes met gegalvaniseerd ijzerdraad van 1,8 millimeter dik samengevlochten op de hekwerkmachine en opgerold tot een rol van 5 of 10 meter. De hoogte van het hekwerk varieert van 60, 80, 90, 100, 120, 150 of 180 centimeter. Ook de afstand tussen de verticale latjes (latafstand) kunnen verschillen, waarbij de meest gevraagde afstanden 4-5 centimeter en 8-9 centimeter zijn.

 

De keuze van de latafstand hangt af van de functie van het hekwerk. Voor het tegenhouden van kleinere dieren (denk hierbij aan konijnen, kippen of kleine honden) wordt een kortere latafstand van 4-5 centimeter aanbevolen. Voor het tegenhouden van grotere dieren (denk hierbij aan schapen, geiten of grotere honden) wordt doorgaans de grotere latafstand van 8-9 centimeter gebruikt.

Lees meer

Waarom een Robinia schapenhek?

Robinia, ook wel bekend als acacia, is een van de meest duurzame Europese hardhoutsoorten. Dankzij zijn natuurlijke weerstand tegen houtrot, net als zijn stevige structuur, staat Robinia bekend om zijn duurzaamheid en lange levensduur (minimaal 20 jaar), zelfs onder veeleisende omstandigheden. Robinia biedt niet alleen een robuuste en veilige omheining, maar ook een natuurlijk uiterlijk. Deze eigenschappen maken Robinia hardhout ideaal voor ons schapenhekwerk.

Reden om voor een schapenhekwerk te kiezen

 • Kinderen blijven veilig binnen de erfafscheiding
 • Veiligheid rond vijvers en zwembaden
 • Afscherming van de groenten en bloemen in de moestuin
 • Bescherming van bomen
 • Huisdieren kunnen niet ontsnappen
 • Erosiepreventie op het strand en in de duinen
 • Als decoratie, een mooie en natuurlijke uitstraling

Stappenplan plaatsing Robinia schapenhek

 1. Maak om de 2 meter een gat in de grond door middel van een hand- of mechanische grondboor
 2. Plaats de palen in de grond (ongeveer 60 centimeter diep en 2 meter van elkaar)
 3. Rol het schapenhek uit
 4. Bevestig het hek door middel van krammen of schroeven aan de palen

Geïnteresseerd in een Robinia schapenhek?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor méér informatie, maar ook om de diverse mogelijkheden met betrekking tot het gebruik en de plaatsing van een schapenhek te bespreken. Wij helpen u graag bij het realiseren van een omheining die past bij uw omgeving en wensen.
nl_NL
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram