Poorten en landhekken

Een eikenhouten poort voor uw woonhuis is natuurlijk de droom van velen. Het Kempisch Domein kan hiervoor zorgen. Wij maken ze in ons atelier in de standaardmaten: 90-120-150-180-210-240-270-300-330-360 cm.

 

Combinaties van grote en kleine maten zijn altijd mogelijk. De hoogte is telkens 120 cm. Het is mogelijk om geheel naar wens van de opdrachtgever andere maten te kiezen. Bij de poorten leveren wij ook vierkanten eiken poortpalen met diamantkop met een afmeting van 240x15x15 cm of 240x17x17 cm.

 

Onze poorten zijn beschikbaar in eiken- of hardhout. Deze poorten zijn volgens Engelse traditie gemaakt in o.a. 2 verschillende modellen: het veldhek en de toegangspoort.

Veldhek en toegangspoort

Het veldhek (in Engeland ook wel field gate, hunting gate of universal gate genoemd) is uitgevoerd met één of twee kruisschoren. De naam zegt het al, u vindt deze hekken of poorten vaak terug als toegang tot een veld of weide. Een statige uitstraling ontstaat wanneer 2 poorten van dezelfde maat met elkaar gecombineerd worden. De dubbele poort. Openingen tot wel 7 meter zijn hier mogelijk. De Engelse toegangspoort of ook wel Entrance gate of Yeoman gate genoemd is uitgevoerd aan één zijde met een boog en 2 diagonale schoren. Deze hekken vindt u vaak terug bij opritten. Dit klassieke model past uitstekend bij landelijk gelegen huizen en boerderijen. Openingen van 7 meter en meer zijn hier mogelijk.

Lees meer

Landhek en moestuinpoort

Het landhek bestaat uit een plankenconstructie met 3 of 4 horizontale verbindingen. In overleg met de opdrachtgever worden de afmetingen bepaald. Er is veel mogelijk. Meestal zijn de geschaafde planken 3 cm dik en hebben ze een breedte van 15-20 cm. Door middel van roestvrijstalen slotbouten worden de planken aan elkaar vast gemaakt en ontstaat een sterke en degelijke poort. Houtsoort naar keuze in eik of robinia (acacia). De moestuinpoortjes in acacia of kastanje bestaan uit een houten frame met daarop halfronde spijlen gemonteerd en passen uitstekend bij het schapenhek. De spijlen zijn aan de bovenzijde licht aangepunt. Het moestuinpoortje is voorzien van degelijk hang- en sluitwerk (zelf te monteren) en 2 steunpalen en is een makkelijke toegang tot moestuin of dierenweide. Ze hebben een charmante, natuurlijke en landelijke uitstraling. In overleg met de opdrachtgever worden de afmetingen bepaald.

Lees meer

Kenmerken poorten

  • Orginele pen-en-gat verbinding.
  • Poorten zijn geschaafd en geschuurd.
  • Roestvrijstalen slotboutjes.
  • Verzinkt, degelijk en roestvrij
    verstelbaar hang- en sluitwerk.
  • 10 verschillende standaard breedtematen.
  • Leverbaar in eik en hardhout.
  • Sterk, degelijk en elegant.
nl_NL
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram