Palen, planken, balken en bomen

Palen worden meestal ontdaan van de schors en desgewenst voorzien van een punt. Palen zijn rond, vierkant of rechthoekig en bestaan in allerlei afmetingen en lengtes. Ook worden ze veel gebruikt in de grond- weg- en waterbouw.

 

Wij hebben een ruim assortiment met diameters van 4-6 cm tot wel 40-45 cm of meer. De meest gangbare diameters zijn 6-8 cm, 8-10 cm en 10-12 cm. Deze zijn bij ons meestal ook op voorraad. Deze palen hebben géén behandeling nodig en hebben een van nature lange levensduur. Beschikbare houtsoorten hiervoor zijn eik – kastanje- en acacia-robinia.

Enkele toepassingen

Steunpalen voor de omheining, poortpalen, pergolapalen, damwandpalen, verlichtingspalen, constructie voor speeltoestellen, erfafscheiding, beschoeiingspalen, boompalen, speeltuinen, bebordingen, dierentuinen, recreatieparken, rondhout, routebegeleiding, vogelkooien, terreinafbakening, fietsenrekken, speelhuisjes, speeltuinen, schuttingpalen, kastanjepalen, robiniapalen, slagboompalen, klimboompalen, klimboom, antimaaischadepalen, informatiepalen, markeringspalen, rasterpalen, constructiepalen, klimrekpalen, vlonderpadpalen, vlonderpadplanken, circuitbeveiliging, motorcross. Planken en balken meskant gezaagd of onbekant recht (natuurlijke zijkant) worden in ons atelier geproduceerd met de bomenzaag.

Lees meer

Slagbomen en speelbomen

Een slagboom is ideaal bij het tijdelijk afsluiten van een toegangsweg, brandgang of natuurgebied. De breedte van de slagboom is naar keuze en wordt aangepast aan wat ter plaatse gewenst is. De houtsoort is vaak acacia. Het zware gegalvaniseerde hang – en sluitwerk is speciaal voor deze slagboom ontworpen en wordt bediend met een aluminium sleutel met driehoeksgrip.

 

De speelbomen worden geleverd met het gewenste aantal vertakkingen. De boom wordt ontdaan van de schors en vervolgens opgeschuurd.

nl_NL
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram