Post & Rail

De typisch Zuid-Engelse sfeer vindt u helemaal terug in onze robuuste- en decoratieve post & rail omheiningen van gekliefd kastanje- eik of acacia robinia hout. Deze park- en domeinafsluiting is ideaal voor paarden en koeien, maar ook als natuurlijke afscheiding in uw tuin. Gecombineerd met gaas, schrikdraad en / of electrisch lint aan de binnenkant van de omheining, kunnen er ook kleinere dieren gehouden worden zoals schapen, ezels, geiten, herten, kippen, varkens etc..

Natuurlijke uitstraling

Deze omheining wordt meestal met twee of met drie horizontale liggers geplaatst, maar omdat wij al onze producten zelf maken, kan er in overleg ook voor een vier of vijf liggersysteem worden gekozen.

 

De hoogte van een standaard twee- of drieligger omheining is 130 cm. Deze hoogte kan natuurlijk aangepast worden naar uw persoonlijke wensen door te kiezen voor langere verticale palen. Vooral bij paarden kan soms een hogere omheining wenselijk zijn.

Gezaagd Post & Rail

Onze liggers / rails zijn 3 meter lang en worden machinaal in kwartvorm gekliefd en daarna ontdaan van de schors. De uiteinden van de horizontale liggers worden met een speciale punt uitgevoerd, zodat deze makkelijk in de verticale palen kunnen worden geplaatst. Deze verbinding noemen we ook wel “pen-en-gat”.

 

De afstanden tussen de horizontale rails zijn telkens 45 cm voor een tweeliggersysteem en 30 cm voor een drieliggersysteem.

Sterk, duurzaam en decoratief

De bovenste rail ligt telkens op ca. 15 cm van de bovenkant van de verticale paal. De verticale steunpalen waarin de horizontale rails liggen, zijn halfrond (of rechthoekig 15x10 cm) en voorzien van vier of zes gaten. De palen zijn standaard twee meter lang.

 

De hoekpalen zijn rond en hebben een diameter van 15-18 cm en zijn zonder schors, uitgevoerd met vier (tweeligger post & rail) of zes gaten (drieligger post & rail).

 

Dit is een zéér sterke, duurzame maar ook decoratieve omheining.

nl_NL
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram