Post & Rail

Onze robuuste post & rail omheiningen, gemaakt van gekliefd kastanje-, eiken- of acacia robinia hout, ademen de typische Zuid-Engelse sfeer. Ideaal voor parken, landgoederen en tuinen, bieden ze niet alleen een charmante afscheiding voor paarden en koeien, maar kunnen ze ook worden aangepast voor het houden van kleinere dieren. Doormiddel van gaas, schrikdraad en/of elektrisch lint aan de binnenkant, zijn ze ook geschikt voor schapen, ezels, geiten, herten, kippen, varkens en meer. Onze omheiningen bieden een perfecte mix van stijl en functionaliteit.

Post & Rail op maat

Onze omheiningen worden doorgaans geleverd met twee of drie horizontale liggers, wat een solide en klassieke uitstraling biedt. Maar aangezien wij onze producten zelf maken, is het ook mogelijk om te kiezen voor een vier- of vijfliggersysteem. Dit biedt een bredere flexibiliteit bij het realiseren van de ideale omheining voor uw eigendom.

 

Standaard hebben onze twee- of drieligger omheiningen een hoogte van 130 centimeter, maar bieden natuurlijk ook de mogelijkheid om deze hoger te maken door te kiezen voor langere verticale palen. Vooral bij paarden kan soms een hogere omheining wenselijk zijn.

Gezaagd Post & Rail

Onze horizontale liggers, elk 3 meter lang, ondergaan een machinaal proces waarbij ze in kwartvorm worden gekliefd en van schors worden ontdaan. De uiteinden van de liggers zijn voorzien van speciale punten, waardoor ze gemakkelijk in de verticale palen kunnen worden geplaatst. Deze verbinding, bekend als “pen-en-gat”, zorgt voor stabiliteit.

 

De afstanden tussen de horizontale rails zijn 45 centimeter voor een tweeliggersysteem en 30 centimeter voor een drieliggersysteem, wat zorgt voor een stevige en evenwichtige constructie.

Sterk, duurzaam en decoratief

De bovenste rail ligt standaard 15 centimeter van de bovenkant van de verticale paal. De verticale steunpalen, waarin de horizontale rails rusten, hebben een halfronde vorm of zijn rechthoekig met afmetingen van 15x10 centimeter. Daarnaast zijn ze voorzien van vier of zes gaten voor de bevestiging van de rails. Standaard hebben de palen een lengte van 2 meter.

 

De hoekpalen zijn rond en hebben een diameter van 15-18 centimeter. Deze palen zijn vrij van schors en zijn voorzien van vier gaten voor een tweeligger systeem of zes gaten voor een drieligger systeem. Dit zorgt voor een solide en duurzame constructie, essentieel voor een betrouwbare omheining.

 

De omheining combineert niet alleen stevigheid en duurzaamheid, maar voegt ook een decoratief element toe aan elke omgeving waarin het geplaatst wordt. Met een perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek biedt deze omheining een veilige en aantrekkelijke oplossing voor diverse terreinen.

Lees meer

Geïnteresseerd in een Post & Rail?

Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen voor meer informatie over de vele toepassingen en mogelijkheden met betrekking tot het gebruik en de plaatsing van een Post & Rail omheining. Wij helpen u graag bij het realiseren van een toepassing die past bij uw omgeving en wensen.
nl_NL
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram