Acacia palen

Acacia palen zijn veelzijdig en vinden hun toepassing in een breed scala aan doeleinden. Deze palen worden niet alleen gebruikt als boom- en verlichtingspalen, maar ook voor speeltuinen, klimbomen, recreatieparken en dierentuinen. Daarnaast worden ze ook veel gebruikt in de grond-, weg- en waterbouw. Met hun duurzaamheid en veelzijdigheid vormen de palen een betrouwbare keuze voor verschillende projecten en omgevingen.

Acacia palen op maat

Acacia palen worden meestal ontdaan van schors. Ook is het, als dit gewenst is, mogelijk om de paal te voorzien van een punt. De palen zijn rond, vierkant of rechthoekig en zijn in allerlei afmetingen en lengtes mogelijk. Deze palen hebben géén behandeling nodig en hebben van nature een lange levensduur van minimaal 20 jaar.

 

Wij hebben een ruim assortiment met diameters van 4-6 centimeter tot wel 40-45 centimeter of meer. De meest gangbare diameters zijn 6-8 centimeter, 8-10 centimeter en 10-12 centimeter. Deze zijn bij ons meestal ook op voorraad.

Gebruik van de palen

Er zijn veel verschillende doeleinden voor het gebruik van acacia palen. Denk hierbij aan steunpalen voor een omheining, poortpalen, pergolapalen, damwandpalen, verlichtingspalen, constructie voor speeltoestellen, erfafscheiding, beschoeiingspalen, boompalen, speeltuinen, bebordingen, dierentuinen, recreatieparken, routebegeleiding, vogelkooien, terreinafbakening, fietsenrekken, speelhuisjes, speeltuinen, schuttingpalen, slagboompalen, klimboompalen, klimboom, antimaai schadepalen, informatiepalen, markeringspalen, rasterpalen, constructiepalen, klimrekpalen, vlonderpadpalen en circuitbeveiliging. Dit is nog maar een deel van de verschillende doeleinden waar acaciahout voor gebruikt kan worden.

Waarom acacia palen?

Acacia is een van de meest duurzame Europese hardhoutsoorten. Dankzij zijn natuurlijke weerstand tegen houtrot, net als zijn stevige structuur, staat acacia bekend om zijn duurzaamheid en lange levensduur, zelfs onder veeleisende omstandigheden. De houtsoort behoort tot de duurzaamheidsklasse 1/2, waardoor het minimaal 20 jaar meegaat. Acacia biedt niet alleen een robuuste en veilige omheining, maar ook een natuurlijk uiterlijk. De palen behouden namelijk hun natuurlijke vorm.

 

Acacia is een sterke, maar toch flexibele, houtsoort. Hierdoor kan het tegen veel verschillende (extreme) weeromstandigheden. Daarnaast heeft het hardhout een hoge resistentie tegen insecten en heeft het een natuurlijke weerstand tegen houtrot.

Geïnteresseerd in deze hardhout palen?

Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen voor meer informatie over de diverse toepassingen en mogelijkheden met betrekking tot het gebruik en de plaatsing van acacia palen. Wij helpen u graag bij het realiseren van een toepassing die past bij uw omgeving en wensen.
nl_NL
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram